Bedrukken van uw artikelen

Bedrukken van uw artikelen

Uiteraard wilt u uw relatiegeschenk, give-away of textiel laten voorzien van een product- of bedrijfslogo. Maar welke techniek past dan het beste bij het door u uitgekozen artikel? Er zijn tegenwoordig immers meerdere mogelijkheden, afhankelijk van de vorm van het product en het materiaal waaruit dit bestaat. CreaGivity kent de laatste stand van de techniek en kan u optimaal informeren. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte druktechnieken voor promotionele artikelen. CreaGivity zal u standaard de meest voor de hand liggende oplossing adviseren met de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Uw logo komt er haarscherp op, daar kunt u van op aan!

Tampondruk (o.a. op kleine relatiegeschenken):
Tampondruk is een druktechniek waarmee bijna elke ondergrond en vorm bedrukt kan worden. De gewenste bedrukking wordt door middel van een film overgebracht op een metalen cliché. Dit cliché wordt geplaatst in de tampondrukmachine en wordt continu van inkt voorzien. Een vervormbare, siliconen stempel (tampon) pikt de inkt op van het cliché en drukt dit vervolgens af op het te bedrukken relatiegeschenk of give away. Bv. op pennen.

Zeefdruk (o.a. op vlakke ondergronden en grotere relatiegeschenken zoals tassen, schrijfmappen):
Zeefdrukken is een druktechniek waarbij een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal over een raamwerk wordt gespannen. Het zogenaamde zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag, welke door middel van een film en ultraviolet licht wordt belicht. Na de belichting wordt het zeefdrukraam uitgespoten. Donkere vlakken op de film blijven op het zeefdrukraam open (fijne gaatjes) waardoor inkt kan lopen, precies in de vorm van de gewenste bedrukking.

Het aanbrengen van een gezeefdrukte bedrukking op relatiegeschenken geschiedt door speciale drukinkt op het zeefdrukraam aan te brengen en de inkt vervolgens door middel van een rakel uit te smeren. Het te bedrukken relatiegeschenk of promotieartikel wordt vlak onder het zeefdrukraam geplaatst, zodat de bedrukking rechtstreeks op het relatiegeschenk kan worden afgedrukt.

Transferbedrukking (o.a. voor meerkleurige bedrukkingen):
Een transferbedrukking is er in meerdere varianten. Er zijn o.a. zeefdruktransfers, digitale transfers en keramiek transfers. Deze druktechniek wordt meestal toegepast bij meerkleuren bedrukkingen op relatiegeschenken en/of wanneer directe bedrukking (zeefdruk) niet mogelijk is. De bedrukking wordt in spiegelbeeld op speciaal transferpapier gedrukt, waarna de transfer vervolgens met behulp van een warmtepers op het relatiegeschenk wordt aangebracht. Een transferbedrukking kenmerkt zich door de goede dekking, ook op donkere ondergronden en bij meerdere drukkleuren.

Lasergraveren (o.a. op houten en metalen relatiegeschenken):
Lasergraveren is een bedrukkingsmethode waarbij de bedrukking in het materiaal wordt gebrand (gelaserd) door middel van een computergestuurde graveermachine. Het materiaal van het te lasergraveren relatiegeschenk en de lagen onder de afwerklaag bepalen de uiteindelijke kleur van de gravering. In veel gevallen kleurt de gravering grijskleurig of antracietkleurig. Een lasergravure geeft een relatiegeschenk vaak een luxe en sjiekere uitstraling. Veel relatiegeschenken kunnen door middel van lasergraveren ook per stuk gepersionaliseerd worden met initialen of persoonsnamen.

Borduren (o.a. op tassen, shirts, handdoeken):
Borduren is een druktechniek waarbij de bedrukking door middel van garen op het relatiegeschenk wordt geborduurd. Het borduurproces is een computergestuurde techniek waarvoor een digitale borduurkaart nodig is. De uiteindelijk prijs voor een borduring hangt af van het aantal steken en de afmeting van het te borduren logo. Het gebruikte garen bepaalt de kleur van de bewerking.